Am inclus in acest ghid practic mai multi factori-cheie de considerat atunci cand porniti la achizitia unui cuptor de tip "combi". Aceste echipamente versatile pot functiona in regim de convectie, aburi sau ambele, combinand caldura uscata si umiditatea pentru a atinge o varietate de rezultate. Cuptoarele combi permit ajustarea precisa a umiditatii şi a temperaturii de gatit, astfel incat sa puteti gati preparatele dorite la o temperatura mai ridicata (intr-un timp mai scurt), evitand totodata arderea sau deshidratarea excesiva a produselor finite. Iata ce trebuie sa aveti in vedere in evaluarea unui cuptor combi:

Usurinta in Utilizare

In primul rand, acorda atentie designului. Tipul de control este mecanic (cu butoane), electronic (afisaj digital clasic) sau cu ecran tactil si meniu; si cat de intuitiv este acesta? Dimensiunea interioara si dimensiunile acceptate ale tavilor de tip gastronorm (GN) sunt potrivite pentru specificul bucatariei propria sau meniului dorit ? Cand vorbim de design ergonomic, functional, sunt mai multe criterii de considerat, dar pana la urma conteaza daca acest cuptor raspunde bine propriilor cerinte.

Dimensiuni exterioare si spatiul disponibil

Asigurati-va de asemenea ca echipamentul ales se integreaza bine in spatiul operational disponibil si este compatibil cu cerintele proprii de productivitate. De exemplu, pentru o bucatarie mica, un cuptor compact cu 4-6 tavi poate fi perfect, in timp ce unul de 20 de tavi ar fi supra-dimensionat, mai potrivit pentru bucatarii de capacitate extinsa. De asemenea un cuptor necesita un sistem de ventilatie, ce ocupa la randul sau un spatiu semnificativ; in lipsa acestui spatiu un cuptor cu filtrare catalitica poate fi optiunea potrivita.

Consumul energetic

Urmatorul punct: verifica in specificatiile tehnice eficienta energetica si consumul total de utilitati. Multe dintre modelele noi de cuptoare combi abordeaza tehnologii ecologice pentru reducerea consumului de electricitate si apa curenta. Alegerea cuptorului potrivit poate reduce sensibil facturile de utilitati si poate proteja mediul inconjurator, ca urmare merita sa ne documentam in acest sens.

Capacitate tavilor

In functie de dimensiunea unitatii operationale proprii, vei avea nevoie de un cuptor compact sau mare. De exemplu un cuptor cu 10 tavi GN2/1 (650x530 mm) accepta totodata 20 de tavi GN1/1 (530x325 mm) pe 10 nivele in loc de 20, ceea ce conduce la o investitie redusa cu 15-20%, spatiu alocat redus si consum general de utilitati mai mic.

Functia de Auto-Spalare

In timp ce evaluati diferite modele de cuptoare combi, intrebati daca acestea au functie inclusa de spalare automata si daca este nevoie sa scoateti tavile pentru a porni programul sau ciclul respectiv. De asemenea, cat dureaza in medie un ciclu de spalare (un factor relevant, atat operational cat si pentru consumul de utilitati). Totodata, atentie la solutiile sau pastilele de detergent; costul unor solutii proprietare poate escalada in timp la valori pe care trebuie sa le estimam si sa le intelegem corect, inainte de a investi in echipament.

Garantia

Nu in ultimul rand, citeste cu atentie certificatul de garantie; acesta ar trebui sa te protejeze impotriva defectelor de fabricatie. Mai mult, pentru a-ti proteja investitia, apeleaza la un serviciu specializat de instalare – Fresco Expert, compania ce detine frescomag.ro – activeaza pe piata din Romania de peste 25 de ani si este unul dintre putinii furnizori de echipamente si solutii complete echipare HORECA cu retea proprie de asistenta tehnica si servicii post vanzare, la nivel national. Fresco Expert este autorizat sa instaleze si sa asigure mentenanta tehnica pentru toate echipamentele incluse in oferta FrescoMag.

Sunteti gata sa achizitionati un cuptor combi? Cuptoarele prezente pe frescomag ofera solutii complete si performante excelente. Indiferent daca aveti un mic bistro sau o companie de catering la nivel national, avem cuptorul combi perfect pentru cerintele dumneavoastra.